Conference: New Church Development and Revitalization

Register

$79.00 includes Both Live and Recorded Sessions*.

* note: recorded sessions will be available for only a limited period of time only to those who register.

If you have any questions
Please contact Randi Rowan, churchplanting@brethren.org
Phone: 800-323-8039 ext. 303 or 847-429-4303

Conference Schedule

May 13-15, 2021

All conference events listed by Eastern Time

Thursday, May 13 (all PM Eastern time zone)
12:00 p.m. Worship — preaching, Samuel Sarpiya
12:50 p.m. Transition
1:00 p.m. Plenary — Christiana Rice
1:45 p.m. Transition to workshops
2:00 p.m. Workshops (60 minutes)
3:00 p.m. Break/Transition
3:20 p.m. Workshops (60 minutes)
4:20 p.m. Break/Transition
4:30 p.m. Panel groups
5:30 p.m. Finish for the day
Friday, May 14 (all PM Eastern time zone)
12:00 p.m. Worship — preaching, Leonor Ochoa
12:50 p.m. Transition
1:00 p.m. Plenary — Jose Humphreys
1:45 p.m. Transition to workshops
2:00 p.m. Workshops (60 minutes)
3:00 p.m. Break/Transition
3:20 p.m. Workshops (60 minutes)
4:20 p.m. Break/Transition
4:30 p.m. Keynote — Christiana Rice (45 minutes — with Q&A)
5:30 p.m. Finish for the day
Saturday, May 15 (all PM Eastern time zone)
12:00 p.m. Gathering Worship (30 min)
12:30 p.m. Transition
12:40 p.m. Q&A with Christiana Rice & Jose Humphreys (45 minutes)
1:25 p.m. Transition to workshops
1:40 p.m. Workshops (60 minutes)
2:40 p.m. Break/Transition
3:00 p.m. Group gatherings (60 minutes)
4:00 p.m. Break/Transition
4:15 p.m. Closing Worship & preaching, Jose Humphreys
5:00 p.m. Close of conference

Frequently Asked Questions

Q: When will registration open?

A: Registration is now open. The registration form is available in English, Spanish, and Creole.

Q: What is the registration fee?

A: Registration is $79 per person. There is $10 fee if you seek CEUs.

Q: What makes this conference unique?

A: There will be a terrific number of presentations about church planting and church revitalization. People who register for the conference can attend live activities and watch the recorded sessions. Both the live event May 13-15, 2021 and the recordings are eligible for CEU credit. The recordings will not be available after December 15, 2021.

Q: How will the conference work?

A: Throughout the conference, there will be a mix of live and prerecorded presentation sessions. We will have worship, sermons, keynote address, breakout groups, and coffee breaks. More information for attendees will be available soon.

Q: Will multiple sessions be going on at the same time?

A: As with the in-person conference, presentations will be scheduled in concurrent sessions which will be a mix of live and prerecorded. The conference will be recorded and available for viewing after the conference for those who register for the conference.

Q: Will the sessions be recorded?

A: Yes. The sessions will be recorded and archived for people who register to attend the event.

Q: How can I participate if I’m not able to attend the New & Renew Conference?

A: You can register for the event even if your schedule or plans hinder you from attending live. Registration guarantees you will have access to the recordings until December 15, 2021.

Q: Will people have access to the recordings if they do not register for New & Renew?

A: No. Only people who register for New & Renew will access to the recordings.

Q: What sessions will be recorded?

A: Recordings will include worship, sermons, and workshops.

Q: Can I earn CEU credit attending the conference?

A: Yes. You will receive a document to mark the conference events you attend live. The same sheet will be used to identify the recordings you watched.

Q: Can I earn CEU credit watching the recordings of the conference?

A: Only if you register for the conference. You will receive a CEU Sheet to mark the recordings you watched. December 16, 2021 is the due date to submit the CEU Sheet.